Wat is regressie of reïncarnatietherapie nu precies?

Uitgangspunt en doel

Uitgangspunt van regressie- en reïncarnatietherapie is dat psychische en somatische klachten en vraagstukken rondom je karakter, gedrag en levensloop vaak hun oorsprong hebben in onverwerkt trauma uit het verleden.
De behandeling richt zich op het alsnog verwerken van dit soort ervaringen uit het verleden. Regressie staat daarbij voor 'terug naar vroegere ervaringen' en reïncarnatie voor 'terug naar vorige levens'.
Het doel van regressie- en reïncarnatietherapie bestaat uit het verminderen van deze klachten en het vinden van antwoorden bij deze vraagstukken.
Het is niet alleen een zeer praktische en resultaat gerichte vorm van therapie maar ook een zeer geschikt middel voor vragen op het vlak van persoonlijke ontwikkeling en zingeving, spiritualiteit en karmische of zielsontwikkeling.

Het therapieproces

Het therapieproces start met een gratis intake waarin je vertelt waaraan je in de therapie aandacht wilt besteden en welke eindresultaten je wilt verwezenlijken.
Vanuit dit perspectief wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan onder meer je levensloop, je gezin en familie van herkomst, je eigen geboorte en de zwangerschapsperiode van conceptie tot geboorte.
Mocht je eerdere hulpverlening of therapie hebben gehad, dan bespreek ik dit graag met je, want dit kan bruikbare inzichten opleveren. Tevens bespreken we of regressie- en reïncarnatietherapie een geschikt middel is voor je klachten in je huidige situatie.

Na de ongeveer anderhalf uur durende intake, kun je besluiten of je verder wilt gaan met de therapie. De daarop volgende consulten zullen beginnen met een kort voorbereidend gesprek waarna we overgaan tot een herbelevingssessie (huidig leven, tussenbestaan, vorig leven). Dit is het belangrijkste onderdeel van de therapie en neemt, inclusief het voorbereidend gesprek, ongeveer anderhalf uur in beslag.

Let op!

Regressie en reïncarnatietherapie kan en mag nooit een vervanging zijn voor reguliere medische en psychiatrische behandeling.

Wanneer er sprake is van medicijngebruik, verslavingsproblematiek, eerdere psychotherapeutische behandeling, of tegelijkertijd andere behandeling door therapeuten, hulpverleners, artsen, psychologen of psychiaters etc. i.v.m. psychische problemen dien je dit kenbaar te maken bij aanmelding.

In dit soort situaties kan het noodzakelijk zijn om eerst te overleggen en afstemmen met andere betrokken behandelaars. Of vormt dit mogelijk een contra-indicatie voor het starten van regressie- & reïncarnatietherapie.

Deelname aan therapie geschiedt op basis van vrijwilligheid en voor eigen verantwoordelijkheid van de cliënt. Door het starten van deze therapie verklaar je dat je akkoord bent met het bovenstaande en de algemene voorwaarden.


logosansaraklein

                              © Sansara Zeeland - vervaardigd door de Jong One!